Brood- en Banketbakkerij Prins 50 jaar

LELYSTAD – Brood en Banketbakkerij Prins bestaat 50 jaar en viert het hele jaar feest met leuke en ludieke acties. Zo staat iedere maand een lekkernij in de schijnwerpers en kunnen mensen die een link hebben met het getal 50 verrast worden. Ook organiseert Prins een Open Huis in de bakkerij op de Noordersluis in Lelystad.

Eerste banketbakker van Lelystad
In oktober 1970 opende Berend Jan Prins in winkelcentrum ’t Lelycentre de deuren van de eerste banketbakkerij van Lelystad. De banketbakkerij werd al snel uitgebreid met een broodafdeling. In 1976 nam Prins bakkerij Groen over in Dronten. Het banketgedeelte verhuisde naar Dronten en het bakken van het brood bleef in Lelystad. Iedere morgen werden het brood en banket uitgewisseld, zodat beide bakkerswinkels het complete assortiment konden aanbieden.

Van generatie op generatie
Inmiddels hebben Joost en Claudia Prins sinds 2001 het stokje overgenomen van hun (schoon) ouders. Samen met 51 medewerkers bakken ze tegenwoordig het brood en banket in de bakkerij op de Noordersluis en heeft Prins naast de winkels in Dronten en ‘t Lelycentre ook winkels in de Kempenaar en de Voorstraat in Lelystad. Dat Joost en Claudia het bakkersvak verstaan is slechts een logisch gevolg. De overgrootvader van Joost was al bakker in Blokzijl en zijn opa opende een bakkerszaak in Emmeloord. Het bakkersvak is Joost dan ook met de paplepel ingegoten. Als baby werd Joost al in broodkratten door de bakkerij heen en weer geschoven en kreeg hij een krentenbol als hij huilde.

Ook Claudia kent als dochter van een Rotterdamse bakker de klappen van de zweep. Toen Joost en Claudia elkaar de liefde verklaarden, reageerden de ouders van Joost dan ook met de opmerking: “Als je met hem verkering wilt, moet je wel meehelpen in de bakkerij”.

Klant is koning
Prins is na al die jaren een begrip in de polder. In Lelystad en Dronten ga je niet naar de bakker, maar naar Prins. Daar doen ze dan ook al generaties lang hun best voor. Altijd gaan voor de beste kwaliteit tegen een betaalbare prijs, gebruikmakend van (h)eerlijke ingrediënten en met de klant op de eerste plaats. Lijfspreuk van de bakker: “Wij zijn Prins, maar de klant is koning!”

Wie jarig is trakteert
De 10 populairste producten van de afgelopen 50 jaar staan in de schijnwerpers. Iedere maand een andere lekkernij. Prins gaat daarnaast op zoek naar mensen die een leuke link hebben met het getal 50. Mensen die in 2020 bijvoorbeeld 50 jaar worden, op huisnummer 50 wonen of bedrijven die ook 50 jaar bestaan, kunnen dit jaar verrast worden met een taart van Prins. Iedere maand gaat de bakker langs bij een geluksvogel. Houd voor deze leuke acties de Facebookpagina van Brood- en Banketbakkerij Prins in de gaten.

Publicatiedatum: 02-01-2020