Veelgestelde vragen

Voor pashouders

Wat is de Lelypas?

De Lelypas is een spaar- en cadeaukaart. Met de Lelypas krijg je een spaarpunt voor elke euro die je bij de aangesloten bedrijven in Lelystad uitgeeft. De gespaarde punten kun je weer besteden bij de ondernemers. Daarnaast kun je de pas als cadeaukaart gebruiken. De gever kan er elk gewenst puntentegoed opzetten. De pas is leuk om te geven én om te krijgen.

Ik wil weten hoeveel punten ik heb gespaard.

Dat zie je in één oogopslag in jouw portaal of in de app. Ook vind je hier de cadeaukaarten die je hebt ontvangen en op welke regelingen je recht hebt of die zijn geactiveerd. Het is wel belangrijk dat je je pas hebt geregistreerd.

Voor wie is de Lelypas?

De Lelypas is er voor iedereen, jong en oud. Shop lokaal, spaar punten en geef die vervolgens ook weer bij lokale ondernemers uit.

Welke software gebruikt de Lelypas?

Loyaltygroup uit Lelystad is gespecialiseerd in loyaliteitsprogramma’s en stadpasmanagementsystemen. Dit bedrijf ontwikkelt en beheert de techniek achter de Lelypas.

Hoe kom ik aan een Lelypas?

Je kunt deze gratis ophalen bij een van de aangesloten winkels. Je vindt op onze website ook meer informatie lelypas.nl

Ik wil een Lelypas cadeau geven, waar kan ik deze kopen?

Een Lelypas cadeau geven is natuurlijk altijd een leuk idee. Je kunt hem halen in een van de aangesloten winkels of direct bij ons bestellen. Je kunt er ieder gewenst tegoed op laten zetten.

Waar kan ik de Lelypas besteden?

Dat kan inmiddels echt op heel veel plekken. Je vindt hier een handig overzicht. Bij veel ondernemers hangt er ook zichtbaar een sticker van Lelypas bij de deur of kassa. Staat jouw favoriete ondernemer of winkel er niet tussen? Laat het ons weten! Sluit de ondernemer zich aan bij ons platform, dan krijg jij een Lelypas met daarop 5 euro.

Ik woon niet in Lelystad, hoe kan ik een Lelypas aanvragen?

Natuurlijk kan je ook dan een Lelypas afhalen. Dit is alleen wel alleen binnen Lelystad, bij de aangesloten ondernemers te gebruiken.

Wat kost de Lelypas?

Niets. De Lelypas is gratis. Bedrijven die deelnemen betalen een kleine bijdrage voor de softwarelicentie.

Hoelang is de Lelypas geldig?

De Lelypas verloopt niet. Registreer jouw pas wel en gebruik hem regelmatig. Om te voorkomen dat je punten automatisch vervallen als je je pas twee jaar niet gebruikt. Van de overige waardes zie je in jouw persoonlijke portal wat de geldigheid is.

Hoe kan ik mijn gegevens aanpassen?

Dat doe je heel eenvoudig in jouw portaal of app bij het kopje mijn gegevens. Hier kun je jouw mail en adresgegevens aanpassen.

Ik heb mijn Lelypas weggegooid, maar er stond nog een tegoed op!

Geen nood! Als je jouw pas hebt geregistreerd, log je in via de app en gebruik je jouw pas digitaal. Niet geregistreerd? Dan ben je helaas je punten wel kwijt.

Wat zijn de algemene voorwaarden van de Lelypas?
Ik heb mijn pas niet geregistreerd. Kan ik gebruikmaken van de acties?

Nee, dit is alleen mogelijk met een geregistreerde Lelypas.

Ik ben mijn Lelypas verloren, wat nu?

Neem contact met ons op via www.lelypas.nl/contact. Of bel ons even, dan blokkeren wij hem direct voor je.

Ik heb geen telefoon, wat nu?

Je kunt de Lelypas ook prima zonder app gebruiken. Dan laat je in de winkels gewoon de fysieke pas met QR-code scannen. Via onze website kun je je saldo en andere regelingen raadplegen via jouw persoonlijke profiel.

Kan ik mijn Lelypas koppelen aan een andere pas?

Nee, dat is helaas niet mogelijk. Wat wel kan is dat jij bijvoorbeeld de pas gebruikt en je partner de digitale pas via onze app.

Is een Lelypas persoonsgebonden?

Die keuze is vrij. Geregistreerde staan op naam, maar je mag natuurlijk altijd de pas uitlenen om extra punten te sparen.

Zijn de Lelypas, Spaarpas en Cadeaupas dezelfde kaart?

Ja, allemaal met hetzelfde account.

Mijn vraag staat er niet tussen?

Stel hem gerust via lelypas.nl/contact en wij nemen contact met je op.

Over registreren

Moet ik mijn pas registeren?

Nee, het is niet verplicht, maar wil je gebruik maken van een tegoedvoucher, een tegoed op je maatschappelijke pas, dan is registeren wel noodzakelijk.

Wat doet de stichting Lelypas met mijn gegevens?

Die behandelen wij vertrouwelijk volgens de AGV-regels. Zie ons privacyreglement.

Hoe kan ik mijn gegevens laten verwijderen?

Dat doe je door een verzoek in te dienen via lelypas.nl/contact.  De waarde die op dat moment op je Lelypas staat, komt daarmee te vervallen.

Kan ik hulp krijgen bij het registreren van mijn pas of het installeren van de app?

Lelypas is iedere eerste dinsdag van de maand aanwezig op het Digicafé in FlevoMeer bibliotheek in Lelystad. Hier kun je terecht voor informatie en hulp op het gebied van de digitale wereld. Zoals (veilig) internetten, e-mailen en het installeren van apps. Het kan zijn dat je hulp nodig hebt bij het registreren van je Lelypas of het installeren van de app. Hier helpen we je graag bij! Ook kun je tijdens het Digicafé je kapotte pas bij ons inwisselen en staan wij klaar om al je vragen te beantwoorden. Kijk hier voor meer informatie en de data.

Voor mantelzorgers

Hoe kom ik aan het mantelzorgcompliment?

Dit gaat via Stichting Welzijn.

Ik ben mantelzorger en ik heb een opgewaardeerde Lelypas gekregen. Kan ik die direct gebruiken?

Ja, je kunt direct beginnen met verzilveren van punten bij alle aangesloten ondernemers. Wat ook kan: verder sparen op deze pas of sparen en verzilveren combineren.

Ik heb vorig jaar een Lelypas aangevraagd als mantelzorgwaardering. Krijg ik deze dit jaar automatisch weer?

Dat regelt Welzijn Lelystad. Je moet ieder jaar opnieuw een aanvraag indienen voor het mantelzorgcompliment. Dat kan dit jaar nog tot 1 november. Ga naar de website van Stichting Welzijn.

Over cadeaukaart

Waar kan ik de cadeaukaart kopen?

Dat kan op verschillende plekken. Je vindt op lelypas.nl/bestellen een handig overzicht.  Het is ook mogelijk Lelypassen te bestellen of direct op te halen bij de aangesloten deelnemers. lelypas.nl/cadeaukaart

Kan ik mijn ontvangen cadeaukaart direct gebruiken?

Ja, dat kan zeker! Tip: registreer hem gelijk even. Dan raak je je punten niet kwijt als je je pas verliest. Ook ben je altijd al eerste op de hoogte van acties.