Lelypashouders sparen 1 miljoen punten

Lelystad – Spaar- en cadeaukaart de Lelypas bestaat 6 jaar. In de afgelopen jaren spaarden zo’n 8.000 pashouders 1 miljoen punten die verzilverd kunnen worden bij 50 deelnemende bedrijven. ‘De Lelypas levert de inwoners van Lelystad korting op en moedigt lokaal shoppen aan’, zegt Manouchka van Dalfsen van de stichting Lelypas.

Met de Lelypas krijg je een spaarpunt voor elke euro die je bij de aangesloten bedrijven in Lelystad uitgeeft. De gespaarde punten kun je weer besteden bij de deelnemers. Daarnaast kun je de pas als cadeaukaart gebruiken. De gever kan er elk gewenst puntentegoed opzetten.

‘De pas is leuk om te geven én te krijgen. Een mooi voorbeeld is de manier hoe de gemeente Lelystad het dit jaar gebruikte om meer dan 250 mantelzorgers een Lelypas (ter waarde van 140 euro) te schenken. Als waardering voor hun inspanningen’, zegt Manouchka van Dalfsen. In totaal werd er in 2020 voor 90.000 euro aan tegoed op Lelypassen gezet. Dat tegoed kan alleen in Lelystad besteed worden.

Tot juli was de stichting Lelypas gevestigd in het stadhuis. Nu is de stichting verhuisd naar een eigen kantoor aan de Agorabaan 15. Het bestuur werkt achter de schermen hard aan het doorontwikkelen van de Lelypas.

‘We kijken momenteel bijvoorbeeld naar een upgrade van onze software. Daarnaast maken we plannen om een breder publiek aan te spreken. Op dit moment maken mensen die met pensioen zijn en jonge ouders het meest gebruik van de pas. Door meer samenwerkingen te zoeken met allerlei verschillende ondernemingen in Lelystad, willen we graag een diverser publiek aan ons binden.’

Leuke ontwikkelingen

Het idee achter de Lelypas, waarbij het aanjagen van de Lelystadse economie voorop staat, past goed bij de ‘koop lokaal’-gedachte. Die gedachte was afgelopen jaar vanwege corona actueler dan ooit. ‘Veel mensen gaven ook dit jaar een Lelypas cadeau. Met de pas kun je laten zien, dat je de lokale middenstand een warm hart toedraagt.’

Publicatiedatum: 24-12-2020