Succesvolle zomeractie afvalbrengstation Lelystad

Om de inwoners van Lelystad uit te nodigen hun afval te scheiden en hun grof huishoudelijk afval naar het afvalbrengstation te brengen, organiseerde HVC samen met gemeente Lelystad en Stichting Lelypas een actie. In de periode van 6 juni 2015 tot en met 11 juli 2015 was een bezoek aan afvalbrengstation (ABS) Lelystad èxtra de moeite waard. Inwoners kregen per bezoek 200 Lelypas-punten cadeau en maakten bovendien kans op mooie prijzen.

Prijsuitreiking
Afgelopen donderdag 16 juli 2015 was de prijsuitreiking. Kim Bakker won de Kobo e-reader en familie IJsbrands ging er met de hoofdprijs, een weekend bij BoerenBed, vandoor. Zij kregen de prijzen uitgereikt door wethouder Elly van Wageningen. Daarnaast overhandigde de wethouder nog een aantal kleinere prijzen die door de deelnemende bedrijven van de Lelypas ter beschikking waren gesteld.

Resultaten zomeractie
In totaal zijn er 369.000 Lelypas-punten uitgekeerd, zijn er 20.000 flyers verspreid en zijn er bijna 1.100 nieuwe Lelypassen uitgedeeld. Daarnaast zijn er meer bezoekers op het ABS geweest in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. In juni is het aantal bezoekers  met 27% toegenomen en de eerste twee weken van juli is dit zelfs met 40% toegenomen.

Hoewel de actie nu voorbij is, bent u van harte welkom om uw grof huishoudelijk afval te brengen naar het afvalbrengstation aan de Zeeasterweg. In grof afval zitten waardevolle materialen die weer kunnen dienen als grondstof voor nieuwe producten. Om het wegbrengen van grof afval makkelijker te maken kunt u nu ook een gratis aanhanger lenen (max. 3 uur) en zijn de openingstijden op zaterdag verruimd, van maandag tot en met zaterdag kunt u van 8.00 tot 16.30 uur.

Afval scheiden. Samen halen we eruit wat erin zit
Meer dan 70% van het grof afval dat het ABS inzamelt, wordt hergebruikt. Door uw afval goed te scheiden, draagt u bij aan het behouden van (soms) schaarse grondstoffen. Gemeente Lelystad wil met de aanpassingen haar inwoners stimuleren om hun grof huishoudelijk afval te scheiden en naar het afvalbrengstation van HVC te brengen. De afvalsoorten die op het afvalbrengstation worden gescheiden, worden daarna zo veel mogelijk gerecycled en gebruikt in nieuwe producten. Zo wordt van een oude plastic tuinstoel weer een nieuwe plastic speelgoedauto gemaakt en zo vind je een oude rubber autoband weer terug in het kunstgrasveld op een sportpark.

Publicatiedatum: 17-07-2015